Sjamanisme

Centrum voor sjamanisme : de Rode Nijlvaraan


Het sjamanisme is de oudste der natuurtradities. Het wordt geschat tot 45.000 jaar oud te zijn. Andere natuurtradities zijn het Boeddhisme, Hindoeïsme, Taoïsme, Paganisme, enz. Al deze voor-christelijke tradities symboliseren het Oude Weten. Weinige mensen weten dat tradities zoals authentieke yoga & âyurveda ook hun roots hebben in het sjamanisme.

Het woord sjamaan of šaman is afkomstig uit Oost Siberië en betekent "hij die Weet' of 'hij die Ziet'. Zijn kennis en inzicht dankt de sjamaan aan zijn relatie met de natuur en de spirits. Hij is therapeut, dorpsgenezer, priester en een tolk tussen de werelden.


In het Siberisch sjamanisme werken we met de 4 Great Spirits. Elke ziel heeft ook 4 zielendelen gekregen die bij elke grote Spirit horen en een vijfde deel, je droomlichaam. Een gedegen kennis van het Siberisch medicijnwiel en de 5 zielendelen helpt een persoon om in evenwicht te blijven. De basisintentie van healing is 'balans'. Hoe bereiken we de inzichten om in balans te blijven? Gewaarzijn. Dit vinden we ook terug in de mindfulness (boedhistische stroming).

De methode om de balans te herstellen kan via trancereizen zijn d.m.v. drum, dans, zang, maar ook aandacht voor je fysieke gezondheid.

Een samanistisch healer of sjamaan kan je hier bij helpen.


de Rode Nijlvaraan

In 2022 startten we met een bescheiden sjamanistisch centrum. Doel is om mensen te laten verbinden met Spirit en ze te laten kennis maken met de helende mogelijkheden van het Siberisch sjamanisme - het woord Rode Nijlvaraan is ontstaan op een magisch moment; een samenvoeging van de verschillende totemdieren van de verschillende begeleiders

AGENDA


Drumcirkel : zaterdag 8 oktober 19u tot 21u15 - Prijs 15 euroDrumcirkel : zaterdag 19 november van 19 u tot 21u15 - Prijs 15 euroEvenement : Sjamanistische trancereis - Dromenwever - Transformeer jezelf

                      vrijdag 30 december van 19u30 tot 22u30 - Prijs 40 euro.

                     Info : we reizen via de spirit van de drum via de bovenwereld naar jouw Dromenwever, the Great Spirit                                 Ulgen. De dromenwever laat jou ''zien", en samen creeëren jullie een nieuw Droom voor de toekomst.
                     Naderhand doen we samen het ritueel van de Rootimplant, zodat jouw zaadje mag geplant worden                                   en wortels krijgen


Training : Basis Siberisch sjamanisme

                  2 dagen van 9u30 tot 17 u 

                  Data: het weekend van 28 en 29 januari

                  Tijdens de twee dagen leren we het pad van de sjamaan

                   

                  

                 Prijs :  175 euro voor het weekend


Jaartraining : Siberisch sjamanistisch Healer

Voor meer info: www.derodenijlvaraan.be